Agenda

Colorectal Cancer Screening, Prevention and Health Promotion Strategies in the Asia-Pacific Region

Examining practical approaches and policies for colorectal cancer screening, prevention, and health promotion in the Asia-Pacific region. This session will highlight successful screening programs, preventive strategies, and public health initiatives, with experts from different countries sharing insights, challenges, and lessons learned.

Date : 26th to 27th of August, 2025

Venue: Lecture Hall 201, College of Public Health, National Taiwan University Address: <u>17 Xuzhou Road, Taipei City, TAIWAN</u>

[DAY 1] 26 th of August, 13:00~17:00 Colorectal Cancer Screening, Prevention and Health Promotion Strategies in the Asia-Pacific Region				
Time	Program			
9:00~13:00	Cultural visit OR a visit to the Health Promotion Administration (TBC)			
13:00~13:30 (30 mins)	Registration			
	Opening Remark			
13:30~13:45 (15 mins)	Speaker 1: Dr. Chao-Chun WU, Director-General, Taiwan HPA Speaker 2: Dr. So Yoon KIM, President, APACPH (pre-recorded video) Speaker 3: Shou-Hsia CHENG Dean, College of Public Health, National Taiwan University, Taiwan Speaker 4: Dr. Hung-Yi CHIOU, Director, CCHP & President-Elect, APACPH	Moderator: Dr. Betty Ya-Wen CHIU Vice-President 1 & Taiwan Regional Director, APACPH Investigator and Deputy Director, Institute of Population Health Sciences, National Health Research Institutes, Taiwan		
13:45~13:50 (5 mins)	Group Photo (5 mins)			
13:50~14:30 (40 mins)	Topic 1: Colorectal Cancer Screening: The Singapore Experience Speaker 1: Dr. Akila ANDIAPPAN Deputy Director, Health Screening & Management, Health Promotion Board, Ministry of Health, Singapore	Moderator: Dr. Wei J. CHEN Vice President Distinguished Investigator & Director, Center for Neuropsychiatric Research,		

Colorectal	[DAY 1] 26 th of August, 13:00 Cancer Screening, Prevention and Health			
Asia-Pacific Region				
Time	Program			
		National Health Research		
		Institutes, Taiwan		
	Q&A (10 mins)			
	Topic 2: Health Promotion Strategies for	Moderator: Dr. Hung-Yi		
	Colorectal Cancer Prevention: From	CHIOU		
	Individuals to Communities	Director, CCHP & President-		
	Speaker 2: Dr. Yumi OH	Elect, APACPH		
14:30~15:10	Director, Department of Health Policy	Director & Distinguished		
(40 mins)	Research and Evaluation,	Investigator, Institute of		
	Korea Health Promotion Institute,	Population Health Science,		
	Republic of Korea	National Health Research		
	-	Institutes, Taiwan		
	Q&A (10 mins)			
15:10~15:30	Tea Break (20 mins)			
	Topic 3: Intention and Reality of CRC	Moderator: Professor Hsien-		
	Screening Policy in Japan - Perspective	Ho LIN		
	of Policy Makers and Clinicians	Director, Institute of		
15.20 16.10	Speaker 3: Professor Takahiro	Epidemiology and Preventive		
15:30~16:10	HIGASHI	Medicine, National Taiwan		
(40 mins)	Professor, Department of Public Health	University, Taiwan		
	and Health Policy, Graduate School of			
	Medicine, University of Tokyo, Japan			
	Q&A (10 mins)			
	Topic 4: Beyond Survival: Taiwan's	Moderator: Professor Hsiu-		
	Path to Reducing Disease and Financial	Hsi CHEN		
	Burden by Organized Colorectal Cancer	Professor, Institute of Health		
16:10~16:50	Screening	Data Analytics and Statistics,		
(40 mins)	Speaker 4: Professor Han-Mo CHIU	National Taiwan University,		
	Professor, Department of Medicine,	Taiwan		
	National Taiwan University, Taiwan			
	Q&A (10 mins)			
	Closing Remark			
16:50~17:00	Speaker: Dr. Betty Ya-Wen CHIU			
(10 mins)	Vice-President 1 & Taiwan Regional Director, APACPH			
	Investigator and Deputy Director, Institute of Population Health Sciences,			
	investigator and Deputy Director, institute of ropulation freatur sciences,			

[DAY 1] 26 th of August, 13:00~17:00			
Colorectal Cancer Screening, Prevention and Health Promotion Strategies in the			
Asia-Pacific Region			
Time	Program		
	National Health Research Institutes, Taiwan		

[DAY 2] 27 th of August, 9:00~12:00 From Colorectal to Comprehensive: Future Policy Directions for Cancer Prevention and Control				
Time	Program			
09:00~9:30 (30 mins)	Registration			
	Opening Remark			
9:30~9:35 (5 mins)	Speaker: Dr. Hung-Yi CHIOU, Director, CCHP & President-Elect, APACPH Director & Distinguished Investigator, Institute of Population Health Science, National Health Research Institutes, Taiwan	Moderator: Dr. Wei-Cheng LO Associate Professor, Master Program in Applied Molecular Epidemiology, Taipei Medical University, Taiwan		
9:35~9:40 (5 mins)	Group photo			
9:40~9:55 (15 mins)	Topic 1: Metaverse-Enabled Precision Prevention of Colorectal Cancer Speaker 1: Professor Hsiu-Hsi CHEN Professor, Institute of Health Data Analytics and Statistics, National Taiwan University, Taiwan			
9:55~10:10 (15 mins)	Topic 2: Singapore National Screening Programme: The Next Chapter Speaker 2: Dr. Akila ANDIAPPAN Deputy Director, Health Screening & Management, Health Promotion Board, Ministry of Health, Singapore			
10:10~10:25 (15 mins) 10:25~10:40	Topic 3: Current Status and Key Challenges of the National CancerControl Plan in KoreaSpeaker 3: Dr. Yumi OHDirector, Department of Health Policy Research and Evaluation,Korea Health Promotion Institute, Republic of KoreaTopic 4: Policy Direction Towards Effective Screening			
(15 mins)	Speaker 4: Professor Takahiro HIGASHI			

[DAY 2] 27 th of August, 9:00~12:00 From Colorectal to Comprehensive: Future Policy Directions for Cancer Prevention and Control				
Time	Program			
	Professor, Department of Public Health and Health Policy, Graduate School of Medicine, University of Tokyo, Japan			
	Roundtable Discussion			
10:40~11:40 (60 mins)	 Panelists: Panelist 1: Professor Takahiro HIGASHI Panelist 2: Dr. Yumi OH Panelist 3: Dr. Akila ANDIAPPAN Panelist 4: Professor Han-Mo CHIU Panelist 5: HPA leadership (TBC) 	 Moderator 1: Professor Hsiu-Hsi CHEN Professor, College of Public Health, National Taiwan University, Taiwan Moderator 2: Dr. Hung-Yi CHIOU Director, CCHP & President-Elect, APACPH Director & Distinguished Investigator, Institute of Population Health Science, National Health Research Institutes, Taiwan 		
11:40~11:50 (10 mins)	Closing Remark Speaker: Dr. Betty Ya-Wen CHIU Vice-President 1 & Taiwan Regional Director, APACPH Investigator and Deputy Director, Institute of Population Health Sciences, National Health Research Institutes, Taiwan			

2025年亞太健康促進與非傳染病防治教育訓練工作坊 授課者簡歷



Dr. Akila Andiappan

Dr. Akila Andiappan 為新加坡健康促進局健康篩檢與管理 處副處長,負責全國「樂齡篩檢」計畫,專長於癌症與 心血管疾病風險篩檢策略,致力於透過早期偵測與健康 促進,降低重大非傳染性疾病之負擔。



Professor Takahiro Higashi

Professor Takahiro Higashi 為東京大學醫學院公共衛生與 健康政策系教授,專長於癌症照護品質與政策評估,曾 領導日本全國性癌症照護品質指標系統,並推動病人經 驗調查與癌症篩檢標準化發展,近年亦拓展至腦心血管 疾病政策研究。



Dr. Yumi Oh

Dr. Yumi Oh 為韓國健康促進院健康政策研究與評估部主 任,專長於健康政策、健康促進與健康不平等研究,曾 任非傳染疾病防治部主管,推動多項全國性健康政策, 並於菸害防制獲頒總理獎



Professor Han-Mo Chiu

邱瀚模教授為台大醫學院內科教授,專注大腸癌初級與 次級預防研究,曾主持台灣大腸癌篩檢計畫,推動免疫 法篩檢普及並證實其有效性,現任世界內視鏡組織亞太 區大腸癌篩檢委員會主席,致力於精準醫療。